Uutiset

Kiitokorin tiedotteet, tapahtumat ja uutiset

Etusivu » Kiitokorin sotebussi tuo palvelut tehokkaasti lähelle asiakasta

Kiitokorin sotebussi tuo palvelut tehokkaasti lähelle asiakasta

14.10.2022

Uuden sukupolven palveluautot kehittyvät yhdessä LAB-ammattikorkeakoulun kanssa

Ovatko liikkuvat palvelut vastaus uusien sote-alueiden kiperiin palveluverkkokysymyksiin. Pitkäaikaisen suomalaisen ja kansainvälisesti toimivan autovalmistaja Kiitokori Oy:n vastaus on kyllä. Erikoisautojen, kuten päiväkotibussien sekä terveys- ja turvallisuuspalveluautojen, tuotekehitys ja tuotanto on yritykselle arkipäivää. Markkinointijohtaja Olli Aarnio näkee laajentumisen sote-palveluautoihin yritykselle luonnollisena kehityssuuntana.

– Entä jos silmälääkärin palvelut tulevat taajamaan ja hammaslääkäriauto koulun pihaan. Eli palvelut saapuvat sinne, missä ihmiset ovat. Me teemme erikokoisia autoja eri tarkoituksiin, miksemme siis sote-autojakin.

Aarnion mukaan yleinen keskustelu palveluverkosta on siirtymässä palvelupisteiden lakkauttamisesta liikkuvien palveluiden käyttöön ottamiseen. Hän korostaa, että sote-auton koko ja varustelu määräytyy palvelutarpeen mukaan. Tietyn yksittäisen palvelun yksiköt toimivat pakettiauton kokoisessa ajoneuvossa, suuremmat tiimit linja-autoympäristössä. Liikkuva palvelu on joka tapauksessa tehokas palvelumuoto, kun palvelupaikkoja on useita saman päivän aikana.

Norjassa tehdyn seurannan mukaan kylästä kylään kiertävät isot mammografia-autot ovat lisänneet tutkimuksen kattavuutta merkittävästi. Pitkien etäisyyksien Suomessa on mahdollisuudet samaan usean eri sote-palvelun suhteen. Myyntipäällikkö Janne Katajainen tähdentää, että kansalaiset odottavat sote-alueilta tehokasta ja alueellisesti kattavaa palvelutarjontaa.

– Kiitokorilla on suomalaista ammattitaitoa valmiina tuottamaan uuden sukupolven ratkaisuja. Kannustamme päättäjiä tarttumaan liikkuvien sote-palveluiden tarjoamaan vaihtoehtoon.

Realistinen kuva tulevaisuuden sote-palveluautosta

LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijaryhmä on tehnyt aiemmin visualisoinnin siitä, mitä päiväkotibussi voi sisältää. Tulokseksi tuli elämyksellinen lasten maailma, missä lähes kaikki on mahdollista. Nyt työ jatkuu sote-palveluauton suhteen samoilla ajatuksilla. Sisustusarkkitehtuurin, terveydenhuollon ja teollisen muotoilun opiskelijoiden maali on yliopettaja Ari Känkäsen mukaan selkeä.

– Visualisoimme tulevaisuuden terveyspalveluauton, joka on kuitenkin realistinen ja mahdollista toteuttaa käytännössä.

LAB-ammattikorkeakoulun tekemä tutkielma antaa Kiitokorille arvokasta lisäevästystä sote-palveluauton kehittelytyöhön.